Groen & gezondheid

Een groene omgeving is beter voor de gezondheid. GesselGroen is hierin expert.

Groen & gezondheid

Een groene omgeving is beter voor de gezondheid. GesselGroen is hierin expert.

Onze visie voor groen in en rondom uw zorginstelling

In een groene omgeving voelt met zich gelukkiger en gezonder. Groen in er rondom verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen heeft een positief effect op het herstellend vermogen en de gemoedstoestand van patiënten, medewerkers en bezoekers. Groen maakt mentaal gezonder en kan ook goed gebruikt worden bij het ondergaan van behandelingen of therapieën.
Misschien wist u al wel dat groen een belangrijke meerwaarde kan bieden bij uw zorginstelling.
Waarschijnlijk heeft u wel een idee hoe een groene omgeving er bij u uit moet komen te zien. Maar is dit wel het meest optimale voor uw situatie? Daar kijkt GesselGroen graag kritisch en eerlijk naar.

Tijdens een gesprek op locatie kan blijken dat de werkelijke behoeften heel ergens anders liggen. Aan de hand van uw antwoorden en onze indruk krijgen we een beeld van wat bij uw instelling past. Zodat de groene ruimte niet alleen een mooi plaatje wordt, maar ook echt een bijdrage levert aan het welzijn van uw bewoners en medewerkers.

Belevingstuin

Een belevingstuin is bij uitstek geschikt voor zorginstellingen. In deze tuin staan de zintuigen centraal. Er is echter geen standaard belevingstuin. Daarom wil GesselGroen eerst meer weten over uw zorginstelling en haar bewoners en medewerkers voordat we een plan voor uw belevingstuin gaan maken. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Een voorbeelddocument hiervan is te zien in de onderstaande afbeeldingen.

Een handig hulpmiddel om alle onderdelen van een belevingstuin te ontdekken is de tuinkaart. Hierin is een eenvoudige plattegrond met een route door de tuin te vinden met hierbij extra informatie over de verschillende onderdelen in de belevingstuin.

Deze flyer is makkelijk te gebruiken door de bewoners, vrijwilligers, bezoeker en personeel en is daarbij een leuk aanknopingspunt om in gesprek te raken.

GroeneDagbesteding

Een groene buitenruimte bij een zorginstelling is een mooie uitvalsbasis voor de bewoners en medewerkers om te ontspannen en tot rust te komen. Om de positieve effecten van de groene buitenruimte te behouden is het belangrijk dat dit ook goed onderhouden wordt. Maar hoe zit dat eigenlijk? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Daarom heeft GesselGroen nu de GroeneDagbesteding: samen met onze gekwalificeerde medewerkers onderhouden bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen, waaronder een zinvolle dagbesteding én bevordering van het welzijn van de bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

 

GesselGroen garanties

 

 

De perfecte oplossing

w
+

 

 

Flexibele productgarantie

 

 

 

3D ontwerp op maat

 

 

 

Sterk door partnerships

 

 

 

Kwaliteit en vakwerk

 

N

 

 

Zekerheid en service

 

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord