De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is alweer begonnen. Tijd om het ‘normale’ leven weer op te pakken. Het tuinonderhoud staat in deze koude wintermaanden dan ook vaak niet op nummer 1. Toch is het verstandig om ook nu de tuin wat aandacht te geven. Zo wordt het in de lente en zomer weer optimaal genieten. De tuinonderhoud experts van GesselGroen geven enkele tips.

Onderhoud beplantingen
Dek vaste planten, vooral vorstgevoelige soorten, af met bladeren of compost, dit beschermt tegen bevriezing en bevordert de groei in het komend voorjaar. Zet alle vorstgevoelige planten in potten en kuipen binnen zodra de vorst echt de intrede doet. Vergeet niet om de prachtige voorjaarsbollen te planten, in het voorjaar krijgt u hier heel veel tuinplezier voor terug.

Snoeien heesters en bomen
Zolang het nog niet hard vriest kunnen de heesters en de bomen worden gesnoeid. Vorstgevoelige soorten niet snoeien, hiermee wachten tot in het voorjaar om vorstschade te voorkomen. Laat vaste planten en siergrassen staan zoals ze nu zijn, veel uitgebloeide bloemen en aren geven veel sierwaarde in combinatie met rijp in de wintermaanden.

Onderhoudsabonnementen
Ontbreekt u het toch aan tijd, zin of energie om bovenstaande werkzaamheden uit te voeren? Hoveniersbedrijf GesselGroen biedt een aantal onderhoudsabonnementen aan die het voor u eenvoudig maken.