Het gebied waar de woning gelegen is heeft een rijke historie. Het is te vinden op de Darthuizerberg waar rond de 19e eeuw meerdere eigenaren van het gebied het gebruikten als buitenplaats en landgoed. In die periode is er onder andere een villa met Engelse landschapstuin geweest. De locatie van de woning was toen onderdeel van het bosgebied van de buitenplaats waar men op jacht ging. De villa raakte rond de tweede wereldoorlog in verval en is uiteindelijk gesloopt. In 1975 heeft een groot gedeelte van de Darthuizenberg de status ‘natuurgebied’ gekregen en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Op de plek van de voormalige villa zijn enkele restanten van de vroegere tuin weer zichtbaar gemaakt. De Engelse landschapsstijl heeft een aantal ontwerp principes die goed passen binnen de context van de plek en aansluiten bij de wensen van de huidige bewoners. Deze principes vormen de basisstructuur van het ontwerp.

 

Moderne touch

In het gedeelte rondom de woning zal de landschapsstijl een moderne touch krijgen die passend is bij de architectuur van de woning.

 

Ontwerp principes Engelse landschapsstijl

  • glooiende hoogteverschillen en organische vormgeving
  • een natuurlijk ogende overgang naar de omgeving
  • zichtlijnen en doorkijkjes
  • slingerende padenstructuur
  • grote gazons met boomgroepen en solitairen
  • waterpartijen zonder duidelijk einde

 

Naast de ontwerpfase is GesselGroen ook verantwoordelijk voor de uitvoering welke in april 2020 van start gaat. Hierover later meer….