Groen schoolplein

Groen schoolplein

Groen schoolplein

Een groen schoolplein met natuurlijke elementen zoals gras, moestuin en boomstammen wordt zowel door leerlingen, leerkrachten als door ouders beter gewaardeerd dan een ‘grijs’ schoolplein.

Een groene omgeving heeft een positieve invloed op het concentratievermogen van leerlingen, studenten en medewerkers. Toetsen en taken worden beter gemaakt. Op een groen schoolplein worden kinderen uitgedaagd tot bewegen en meer gevarieerd spel. Ze leren ontdekken en hun fantasie gebruiken. Jonge leerlingen vinden school leuker, hebben meer vrienden en worden minder vaak gepest. Een groene omgeving kan ingezet worden voor tal van educatieve doeleinden. Groene binnen- of buitenruimten kunnen goed gebruikt worden als een extra leslokaal. Groen draagt bij aan een gezonder klimaat zowel binnen als buiten de school. Ook heeft een groen schoolplein of schoolgebouw tal van positieve effecten op de omgeving.

Het inrichten van een groen en natuurlijk schoolplein neemt een groot aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen bestaan uit pedagogische en ontwikkelingsaspecten.

  • Ontwikkelen talenten
  • Ontwikkelen sociale competenties (bijv. dieren of planten verzorgen)
  • Bevorderen gezonde levensstijl (bijv. bewegen of schooltuinieren)
  • Bevorderen burgerschap en participatie (bijv. gezamelijke onderhoud met wijkbewoners)
  • Bevorderen creatieve vaardigheden (bijv. buitenatelier)

De aanleg van een groen schoolplein hoeft niet duur te zijn. Op het bestaande terrein zijn in veel gevallen al diverse materialen aanwezig die kunnen worden hergebruikt. Daarnaast zijn er vaak partijen te vinden die open staan voor sponsoring van producten. Ook zijn er in Nederland diverse organisaties die subsidie ter beschikking stellen voor de aanleg van een groen schoolplein. GesselGroen werkt, bij de aanleg van een groen schoolplein, vaak samen met ouders of burgers uit de wijk. Zo wordt de participatie versterkt én worden de kosten gedrukt.

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Bekijk hier enkele voorbeelden…

Wij werken al 15 jaar voor tevreden opdrachtgevers in de gehele middenband van Nederland.

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord