Erfgoedhovenier

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Erfgoedhovenier

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Erfgoedhovenier

Een specialisatie van hoveniersbedrijf GesselGroen is het adviseren, ontwerpen, realiseren, renoveren en beheren van historisch erfgoed. Elke historische tuin of park heeft zijn verhaal, onze hoveniers lezen dit verhaal en vertalen dit naar de dagelijkse praktijk zodat ook uw groen erfgoed behouden blijft voor de toekomst.

Groen erfgoed dient behouden te blijven voor de toekomst. Om het groene erfgoed te behouden is het van essentieel belang om eerst meer inzicht te verkrijgen in het verleden van het groene erfgoed. Door een tuinhistorisch onderzoek, brengt u het verleden en de ontstaansgeschiedenis van uw monumentale groen in kaart. Een grondige analyse van de huidige situatie en een correcte waardering van de elementen in groene erfgoed zijn handvaten voor de toekomstvisie en het te bereiken beeld, waarna een beheerplan opgesteld kan worden hoe dit beeld bereikt kan worden en hoe het groene erfgoed in stand kan worden gehouden.

Naast onderzoek kan een goed advies u al een eind op weg helpen. Wij adviseren u graag op het gebied van het juiste beheer, het juiste plantsortiment, welke vormsnoei, welke regionale beplanting op uw boerenerf en hoe de jonge fruitbomen gesnoeid moeten. Maar ook welke materialen u het beste kunt toepassen, welke vergunningen noodzakelijk zijn, en voor welke subsidie u in aanmerking kunt komen, zoals de SIM, kunnen nuttige adviezen zijn.

De specialisten hebben kennis en ervaring, gecombineerd met een uitgebreid netwerk en ze staan garant voor een kwalitatief goed advies of onderzoek. Het onderzoek, advies, ontwerp, realisatie en beheer van historisch erfgoed kan onder andere worden toegepast op onderstaande gebieden:

  • Boerenerven
  • Villatuinen
  • Tuinrenovatie
  • Bomen
  • Fruitsnoei
  • Vormsnoei
  • Monumentale bomen
  • Plantensortiment

GesselGroen wilt u graag een gegarandeerde kwaliteit leveren. Hiervoor wordt er een onafhankelijke kwaliteitsregeling opgesteld in nauwe samenwerking met de RCE en de ERM. Deze regeling wordt opgesteld door de groene Monumentenwacht. Daarnaast is GesselGroen lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers.

Onderhouds projecten

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord