Groen & Gezondheid

Belevingsgerichte zorg tuin

Groen & Gezondheid

Belevingsgerichte zorg tuin

Onze visie voor een belevingsgerichte zorg tuin

In een groene omgeving voelt men zich gelukkiger en gezonder. Daarom heeft GesselGroen de belevingsgerichte zorg tuin ontworpen. Groen in en rondom verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen heeft een positief effect op het herstellend vermogen en de gemoedstoestand van patiënten, medewerkers en bezoekers. Groen maakt mentaal gezonder en kan ook goed gebruikt worden bij het ondergaan van behandelingen of therapieën. Misschien wist u al wel dat groen een belangrijke meerwaarde kan bieden bij uw zorginstelling. Waarschijnlijk heeft u wel een idee hoe een groene omgeving er bij u uit moet komen te zien. Maar is dit wel het meest optimale voor uw situatie? Daar kijkt GesselGroen graag kritisch en eerlijk naar.

Een belevingsgerichte zorg tuin is een mooie uitvalsbasis voor bewoners om tot rust te komen. Maar hoe zit het met het onderhoud? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Daarom is er nu GroeneDagbesteding: samen met onze gekwalificeerde medewerkers onderhouden bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen:

  • het is een zinvolle dagbesteding
  • het geeft de bewoners plezier en trots
  • werken en verblijven in een groene omgeving bevordert het welzijn van de bewoners
  • een deel van de onderhoudskosten kunnen worden gedekt door het budget voor dagbesteding

Het inzetten van GroeneDagbesteding heeft al voor verrassende resultaten gezorgd bij verschillende zorginstellingen.

Tijdens een gesprek op locatie kan blijken dat de werkelijke behoeften heel ergens anders liggen. Aan de hand van uw antwoorden en onze indruk krijgen we een beeld van wat bij uw instelling past. Zodat de groene ruimte niet alleen een mooi plaatje wordt, maar ook echt een bijdrage levert aan het welzijn van uw bewoners en medewerkers.

Een handig hulpmiddel om alle onderdelen van een belevingstuin te ontdekken is de tuinkaart. Hierin is een eenvoudige plattegrond met een route door de tuin te vinden met hierbij extra informatie over de verschillende onderdelen in de belevingstuin.

 

 

GesselGroen garanties

 

De perfecte oplossing

w
+

 Flexibele productgarantie

 

 3D ontwerp op maat

 

 Sterk door partnerships

 

 Kwaliteit en vakwerk

 

N

 Zekerheid en service

 

Wij hebben al een aantal projecten gerealiseerd…

Wij werken al 15 jaar voor tevreden opdrachtgevers in de gehele middenband van Nederland.

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0488 44 28 67
Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@gesselgroen.nl
Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord