In Weesp zijn we bezig met de aanleg van een ‘levende tuin‘. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen ruiken en proeven. Een levende tuin zorgt voor een prettigere en gezondere leefomgeving voor mens en dier!

Schuilplekken en voedsel

Het vele gelaagde groen zorgt veel schuilplekken en voedsel voor dieren zoals vogels, vlinders en bijen. Daarnaast is het voor de bewoners het hele jaar door genieten van de verschillende sierwaarden van de beplanting.

Verkoeling door schaduw

De fruitbomen en de begroeide pergola in de tuin gaan zorgen voor schaduw, waardoor de tuin op hete zomerse dagen voor verkoeling zal zorgen. Ook zorgen deze bomen natuurlijk voor de nodige verfrissende appels en peren vanaf einde van de zomer.

Groot waterdoorlatend oppervlak

De tuin bestaat voor een groot gedeelte uit waterdoorlatend oppervlak. Zo zijn de paden en het loungeterras uitgevoerd in halfverharding en is er een groot oppervlak gazon en beplanting aanwezig. Hierdoor blijft het water in de tuin en wordt het riool minder belast.Door weersomstandigheden is het planten van de gelaagde beplanting nog even uitgesteld. Houd onze website in de gaten voor de vorderingen van deze levende tuin.Wilt u ook genieten van een prettige en gezonde leefomgeving in uw levende tuin?Neem vrijblijvend contact op!