Over ons

We doen niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft…

Ons verhaal

12,5 jaar GesselGroen, meer dan 125 jaar werkervaring.

Na het behalen van een zilveren medaille op de World Skills in Seoul en het afronden van de hoveniersopleiding begon Gerard van Gessel in 2003 met het aanleggen en onderhouden van tuinen en terreinen. Met een klein team werden zowel particuliere als zakelijke projecten gerealiseerd. GesselGroen B.V. was een feit. Gedurende de jaren heeft het bedrijf een flinke groei meegemaakt; een uitbreiding in de doelgroepen, het introduceren van diverse tuinconcepten en een groei van het personeelsbestand.

De kracht van GesselGroen ligt in het doorgronden van de werkelijke behoeftes. Zo wordt u geïnspireerd, geadviseerd en aangenaam verrast. Niet zelden ziet het uiteindelijke plan er totaal anders uit dan de opdrachtgever zelf had bedacht. Maar altijd sluit deze volledig aan op de werkelijke behoeften. Onze 10 vakbekwame medewerkers werken deze tuinplannen dagelijks met veel enthousiasme in de praktijk uit.

GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar juist wat u nodig heeft! Daag ons uit en dwing ons tot het bewijs…

Toekomst

Hoe ziet de toekomst van de tuin eruit? Wij van GesselGroen zijn als echte groenliefhebbers veel met deze vraag bezig. Groen wordt steeds meer gewaardeerd in onze samenleving. Terecht, want onderzoek heeft aangetoond dat een groene omgeving bijdraagt aan een positieve ervaring.

De focus van GesselGroen ligt op het doorgronden van de werkelijke behoeften van de klant. Vaak is écht groen hier een onderdeel van. In onze tuinontwerpen proberen we altijd groen te verwerken. We zoeken naar de optimale balans tussen de behoeften van de klant én de behoeften van de natuur. Zo kunt u én wij trots zijn op een mooie, duurzame tuin die ook voor de toekomst zijn waarde houdt.

Hoveniersbedrijf GesselGroen doet niet zomaar wat u vraagt, maar vooral wat u écht nodig heeft!

Gezonde tuin, gezond leven

Jammer genoeg is de mens de biodiversiteit uit het oog verloren. Ons doel is een verscheidenheid aan levensvormen in een gezond ecosysteem. Mensen, dieren en planten hebben namelijk gezonde voeding en een fijne leefomgeving nodig om vitaal te blijven. Vaak wordt onderschat dat een dergelijk ecosysteem bijvoorbeeld ook in een kleine stadstuin kan worden nagebootst. Met slechts kleine toepassingen en het juiste materiaalgebruik kan al flink wat winst worden behaald.

Al deze nuttige en relatief eenvoudige voorbeelden komen ten goede aan de levenskwaliteit van zowel mens, dier en plant. Zo kan alles om ons heen vitaal groeien en bloeien, neemt wateroverlast af en zijn we simpelweg gelukkiger.

Als partner van NL Greenlabel zijn we ons bewust van de waarde van groen voor mens en dier. We richten ons daarom op het ontwikkelen en uitvoeren van diverse duurzame en groene tuinconcepten.

Kortom: GesselGroen brengt verantwoord leven in uw woon- en werkomgeving om van te genieten!

Het team

Ontmoet een enthousiaste groep vakmensen met passie voor groen.

Team GesselGroen

Partners

We stellen onze partners graag aan u voor.

Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. VHG behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaal-economisch en bedrijfsmatig gebied. VHG bestaat uit vakgroepen, regionale afdelingen, een ledenraad, het bestuur en een landelijk bureau. De vereniging maakt zich sterk voor goed groen onderwijs, promotie van het vak en vakmanschap. Daarnaast biedt de VHG ook garantie aan particulieren middels een geschillencommissie en wordt er actief gelobbyd in Den Haag en Brussel.

Branchevereniging VHG zet zich voor vakmanschap en biedt particulieren extra zekerheid.

GTOP Trading

Producten voor de toekomst… Dat geeft samengevat het assortiment van GTOP Trading weer. Deze specialist in tuin- en terrasafscheidingen, buitenvloeren en tuindecoratie onderkent het negatieve effect van diverse, bestaande producten op het milieu en onze omgeving. Een groot deel van het assortiment is daarom gericht op ecologie en duurzaamheid. Zo zijn er bijvoorbeeld vlonderplanken en schuttingdelen uit extreem snel hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Of tuinschermen die zo degelijk zijn gemaakt dat ze met gemak 2 generaties lang meekunnen. GTOP Trading is maatwerkspecialist en biedt alle benodigde ecologische en duurzame tuin- en bouwmaterialen.

GTOP Trading, ecologische en duurzame producten voor de toekomst…

NL Greenlabel

Groen geeft mensen meer rust en minder stress. Het voegt belevingswaarde toe aan ons leven. Daarom heeft groen de toekomst. NL Greenlabel heeft een duidelijke visie op de toekomst. Hierin staat het meetbaar maken van duurzaamheid en deze waarden communiceren naar de eindgebruiker door middel van een paspoort centraal. Ons leven en de natuur moeten in evenwicht komen. De kwaliteit van het leven moet hand in hand gaan met het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Om duurzaamheid zichtbaar te maken is  in samenspraak met Royal HaskoningDHV het duurzaamheidspaspoort ontwikkeld. Verder werkt NL Greenlabel volgens een MVO plan en zijn er inmiddels al twee Green Deals gesloten met de Rijksoverheid om deze ‘beweging’ verder uit te rollen.

GesselGroen is partner van NL Greenlabel en heeft dus alle expertise in huis voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van ecologische en duurzame tuinen (De Levende Tuin) en terreinen.

Duurzaamheid in producten, materialen en de totale buitenruimte

GroeneDagbesteding

Een tuin van zorginstellingen is een mooie uitvalsbasis voor bewoners om tot rust te komen. Maar hoe zit het met het onderhoud? Vaak is dat een kostbare aangelegenheid. Daarom is er nu GroeneDagbesteding: samen met onze gekwalificeerde medewerkers onderhouden bewoners en activiteitenbegeleiders zelf de tuin van hun zorginstelling. Dit biedt meerdere voordelen als onder andere een zinvolle dagbesteding én bevordering van het welzijn van de bewoners. GroeneDagbesteding is ontwikkeld en wordt exclusief aangeboden door hoveniersbedrijf GesselGroen.

GroeneDagbesteding maakt van het tuinonderhoud bij zorginstellingen een zinvolle dagbesteding

Mobilane

Mobilane ontwikkelt en produceert unieke duurzame groenproducten. Deze producten leveren een bijdrage aan een beter leefklimaat met name in een bebouwde omgeving. Mobilane is internationaal actief in Europa, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Door het innovatieve karakter en de hoogwaardige producten is Mobilane een enthousiaste partner van GesselGroen. Zowel de kant-en-klaar hagen, geluidswerende wanden als de oplossingen voor gevelgroen worden door GesselGroen geïnstalleerd.

Mobilane, Building Green met innovatieve groensystemen!

Lageschaar

Handelskwekerij Lageschaar is een allround kwekerij met een specialisme voor vaste planten. Dit specialisme is uitgegroeid tot het ontwikkelen van de prairietuin, met de daarbijbehorende speciale prairiebeplanting. Het is systeem is robuust, heeft veel variatie en behoeft weinig onderhoud. GesselGroen werkt samen met Lageschaar bij het advies, ontwerp, aanleg en onderhoud van prairietuinen bij zowel onze particuliere als zakelijke klanten.

De Prairietuin, jaarrond variatie en kleur met weinig onderhoud.

IVN – Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Met natuureducatie, activiteiten en cursussen laat IVN kinderen, volwassenen en ouderen de natuur van dichtbij beleven. Binnen 4 thema’s (Natuur & Gezondheid, Kind & Natuur, Groen in de Buurt en Natuur & Recreatie) worden diverse activiteiten en projecten opgezet.

GesselGroen is onder andere binnen het thema Natuur & Gezondheid betrokken met de dienst GroeneDagbesteding. Zo wordt er samengewerkt om ouderen meer te betrekken bij groen om zo de gezondheid en welzijn te verbeteren.

Groen is gezond! IVN laat jong en oud overal de natuur beleven.

Vereniging van Erfgoedhoveniers

Een specialisatie van hoveniersbedrijf GesselGroen is het adviseren, ontwerpen, realiseren, renoveren en beheren van historisch erfgoed. Elke historische tuin of park heeft zijn verhaal, onze hoveniers lezen dit verhaal en vertalen dit naar de dagelijkse praktijk zodat ook uw groen erfgoed behouden blijft voor de toekomst.

Om onze kennis over het inrichten en onderhouden van historisch erfgoed op peil te houden zijn we lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers. Door het volgen van trainingen, projectbezoeken en kennisoverdracht zijn we in staat om bij complexe vragen een gedegen advies en solide uitvoering te garanderen.

Groen erfgoed dient behouden te worden voor de toekomst!

Greenwall

Greenwall ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame en geluidswerende erfafscheidingen. De erfafscheidingen zijn bestemd voor particulieren, bedrijven en overheden die natuurlijk afscheiding willen maken tussen openbare en eigen ruimte. Greenwall maakt duurzame erfafscheidingen die tot doel hebben de gebruiker rust en privacy te geven. Omdat Greenwall snel is en relatief eenvoudig is te plaatsen op bijna alle locaties, is het resultaat direct merkbaar. GesselGroen geeft advies, verzorgt de plaatsing en biedt nazorg voor alle producten van Greenwall.

Greenwall maakt duurzame en geluidswerende tuinafscheidingen voor particulier en bedrijf.

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.